Pressmeddelanden

Press-meddelanden

CFO Lars Johansson övergår till rådgivande roll i augusti 2023

Regulatorisk27 February, 2023 klockan 10:03

Fragbite Group AB (publ) (“Fragbite Group”), låter meddela att Lars Johansson valt att avsluta sin anställning som Chief Financial Officer och kommer under augusti 2023 övergå i en rådgivande roll hos Fragbite Group. Process för att engagera en ersättare till CFO-rollen är inledd.

Lars Johansson har meddelat att han vill avsluta sin anställning som CFO för Fragbite Group, men kommer från augusti att fortsatt vara tillgänglig för gruppen som rådgivare. Lars lämnar sin operativa roll för att framgent fokusera på styrelse- och konsultuppdrag. Processen för att engagera en ny CFO är inledd.

Lars Johansson anslöt till Fragbite Group i oktober 2021 efter en lång karriär som bland annat innefattat roller som CFO på NetEnt, Senior Investment Director och tf. VD för Ratos AB, CFO för Swedavia, CFO/COO för TV4 Group AB med flera. Lars har lett uppbyggnaden av koncernens finansfunktion efter börsnoteringen samt har arbetat nära styrelse och VD, med särskilt engagemang i koncernens M&A-arbete.

Det är svårt att sammanfatta vad Lasse betytt för Fragbite Group. På kort tid har han byggt upp en struktur som gör att gruppen står väl rustad för såväl fler förvärv som organisk tillväxt. Hans erfarenhet, intellektuella skärpa, finansiella expertis och nätverk har tillfört mycket till gruppen såväl som de av oss som haft förmånen att arbeta nära honom. Det gläder mig att Lasse fortsatt kommer vara tillgänglig i en rådgivande roll, och jag talar för såväl mig själv som ledning, styrelse och medarbetare när jag säger att vi ser fram emot fler spännande projekt tillsammans framöver”, kommenterar Marcus Teilman, VD och Koncernchef.

Jag anslöt till Fragbite Group med målsättningen att vara en drivande del av en innovativ verksamhet som hade potential att ligga i framkant. Och så blev det; Fragbite Group bryter ny mark inom vad som närmast kan kallas en revolution på en av världens största underhållningsmarknader. Det är väldigt roligt att ha varit del av. När jag nu går vidare och fokuserar på mina styrelseuppdrag passar det utmärkt att övergå i en rådgivande roll och bidra med specifika insatser i olika projekt framöver. Det närmaste halvåret ligger fokus på att bygga vidare på koncernens finansfunktion, stötta gruppens M&A-arbete samt förbereda en god överlämning till min efterträdare”, kommenterar Lars Johansson.

Håll dig uppdaterad med nyheter från Fragbite Group

Dotterbolag & Varumärken