Pressmeddelanden

Press-meddelanden

Fragbite Group erhåller ”Virtual Assets Service Provider registration” i Gibraltar

14 July, 2022 klockan 08:30

WAGMI Limited ("WAGMI"), ett dotterbolag till Fragbite Group AB (publ) ("Fragbite"), tillkännager sin framgångsrika registrering som en "Virtual Assets Service Provider" ("VASP") hos Gibraltar Financial Services Commission ("GFSC").

Den 26 april 2022 meddelade Fragbite att man hade börjat undersöka möjligheten att lansera en egen in-game kryptotoken. I nära samarbete med Hassans International Law Firm Limited i Gibraltar har Fragbite nu bildat ett dotterbolag som heter WAGMI Limited.

WAGMI har framgångsrikt ansökt om en Virtual Assets Service Provider-registrering och detta gör att WAGMI nu kan erbjuda kryptotokens i enlighet med AML-kraven (det vill säga Anti-Money Laundering) i GFSC:s regelverk.

Efter förvärvet av Lucky Kat och lanseringen av ett av de ledande Solana blockchain-spelen Panzerdogs, är registreringen en milstolpe så att Fragbite kan ta nästa steg inom web3-spel.

– Tack vare denna registrering på plats kan vi nu gå vidare till nästa steg, som kommer att vara att marknadsföra och sälja våra in-game kryptotokens. Vi är mig veterligen ett av de första noterade gaming- och e-sportföretagen globalt som har denna typ av registrering på plats. Jag tror att detta kan bidra positivt till vår lönsamhet framgent, kommenterar Marcus Teilman, VD och koncernchef för Fragbite Group.

– Vi är glada över att Fragbite har säkrat en VASP-registrering hos GFSC. VASP-regelverket i Gibraltar skapar fördelar för Fragbite på en global marknad där reglering sannolikt kommer att vara en central del av marknaden i framtiden. Jag är övertygad om att vi, genom att ta detta steg, framtidssäkrar Fragbite, WAGMI & Panzerdogs och öppnar upp nya möjligheter. Vi ser fram emot att fortsätta arbeta med Fragbite och att ta andra Solana-baserade projekt till Gibraltar”, kommenterar Aaron Payas, Partner på Hassans International Law Firm.

Håll dig uppdaterad med nyheter från Fragbite Group

Dotterbolag & Varumärken