Pressmeddelanden

Press-meddelanden

Fragbite lanserar Svenska Cupen i samarbete med Expressen och SPACE – en nationell CS:GO-turnering

28 July, 2022 klockan 08:00

Fragbite AB (”Fragbite”), ett helägt dotterbolag till Fragbite Group AB (publ) meddelar idag att man i höst kommer att lansera Svenska Cupen inom CS:GO, en nationell CS:GO-tävling. Ninjas In Pyjamas är ett av de inbjudna lagen som kommer att spela i Svenska Cupen, vilken genomförs i samarbete med Expressen, SPACE och MAX Burgers som titelsponsor.

– Vi är extremt stolta över att presentera Svenska Cupen i CS:GO. Svenska Cupen är svaret på det hela den svenska CS:GO-publiken saknat – en turnering där Sveriges absolut bästa lag deltar och där alla svenska CS-spelare oavsett nivå har en chans att utmana om titeln. Att dessutom göra det med en titelsponsor som MAX Burgers och i partnerskap med Expressen samt SPACE gör att jag förväntar mig att kunna göra detta till Sveriges största inhemska CS:GO-event någonsin, kommenterar Daniel Pereaux, VP E-sports Fragbite Group.

– Vi ser fram emot att genomföra en spännande och professionell turnering tillsammans med Fragbite. Vi får ett väldigt starkt innehåll i Svenska Cupen som vi vet är intressant för många av våra kunder. Målgruppen är traditionellt svår att nå så här ser vi möjligheter till helt nya diskussioner säger Försäljningsdirektör Paul Brandenfeldt på Bonnier News Sales.

Sveriges just nu högst rankade lag Ninjas In Pyjamas är ett av de fyra inbjudna lagen som kommer att spela i Svenska Cupen. Normalt sett spelar laget i världens största internationella turneringar och är där ett av de absoluta topplagen globalt. Laget har slutat på en topplacering i de två senaste Major-turneringarna som är Counter-Strikes största och mest prestigefyllda tävlingar.

– Ett jättebra initiativ för att främja svensk CS:GO. Återväxten är otroligt viktig för oss; i början av förra året startade vi vår egen akademisatsning med förhoppningar om att öka intresset för CS:GO nationellt. När vi nu ställer upp med a-laget, rankade topp 10 i världen, så är det av samma anledning, säger Erik Wendel, Director of Team Operations på Ninjas in Pyjamas.

Svenska Cupen kommer att spelas under hösten 2022 och vara uppdelad i tre faser – de öppna kvalen, det stängda gruppspelet och finalspelet. De öppna kvalen, som är öppna för amatörer kommer att spelas online i augusti, det stängda kvalet – som också spelas online – äger rum i september och finalerna spelas den 7–9 oktober inför publik i Sveriges största e-sportarena Space Arena i Stockholm.

– Vi är stolta över att Fragbite valt att arrangera Svenska Cupen i CS:GO på Space, Sveriges främsta arena för e-sport. Vi önskar alla fans välkomna till Space på Sergels Torg för att både se finalerna live och även spela CS:GO själva på världens största gamingcenter med över 400 gamingdatorer. Space kommer att fira och uppmärksamma att CS:GO fyller 10 år under hela hösten, kommenterar Caroline Cronstedt, Arena & Community Manager på Space.

Håll dig uppdaterad med nyheter från Fragbite Group

Dotterbolag & Varumärken