Pressmeddelanden

Press-meddelanden

FunRock ingår partnerskap med Tilting Point för att publicera strategispelet Capital War

22 July, 2021 klockan 08:00

Det utökade partnerskapet kommer att föra det MENA-baserade spelet till nya länder världen över.

Den svenska mobilspelutvecklaren FunRock Development AB, ett helägt dotterbolag till Fragbite Group AB, har tecknat ett avtal med Tilting Point, en ledande utgivare av free-to-play-spel, för att lansera sitt mobilstrategispel Capital War till den globala marknaden.

Tilting Point hjälper till att accelerera tillväxt för spelutvecklare som utvecklar free-to-play-spel med sin progressiva publiceringsmodell, och skalar deras spel genom UA-finansiering (User Acquisition), hantering av app store-optimering (ASO), intäktsgenerering av annonser, plattformsdistribution osv, utöver att arbeta med befintliga partners för att fördjupa relationer genom samutveckling och M&A.

"Vi har haft en fantastisk erfarenhet av att arbeta med FunRock för att driva MMA Manager 2021, och jag är glad att vi har denna chans att stärka vår relation med ett andra spel", säger Jean-Sebastien Laverge, Senior VP of Growth at Tilting Point. "Capital War är ett utmärkt spel för ny publik att upptäcka, och jag är glad att se det växa tillsammans med vårt partnerskap med FunRock."

Spelet är byggt på samma spelmotor som FunRocks nuvarande version av Capital War som tidigare lanserades framgångsrikt av FunRock i Mellanöstern och Nordafrika. Spelet tillåter spelarna att bilda militära allianser, bygga massiva baser och iscensätta episka strider för att kontrollera huvudstaden.

"Tilting Point är experter på att publicera free-to-play-spel med flera strategispel i sin portfölj. Jag ser fram emot detta partnerskap som tar vårt unika strategispel till en publik över hela världen", säger Magdy Shehata, VD för FunRock.

Avtalet innebär att Tilting Point tar över UA för strategispelet i alla territorier utanför MENA (Mellanöstern och Nordafrika) och GCC (Gulf Cooperation Council) med hjälp av förläggarens UA-fond på totalt 132 miljoner dollar. Avtalet syftar också till att utnyttja Tilting Points kompetens inom app store-optimering, skapande av nya spelfunktioner, plattformsrelationer och mer.

"Vår vision är att bygga skalbara spelmotorer som kan producera flera spel och detta partnerskap är en viktig verifiering och milstolpe för detta", säger Stefan Tengvall, VD och koncernchef för Fragbite Group AB (publ), moderbolaget för FunRock.

Tilting Point och FunRock har tidigare arbetat tillsammans på MMA Manager 2021, vilket ledde till ökade intäkter efter partnerskapet.

Håll dig uppdaterad med nyheter från Fragbite Group

Dotterbolag & Varumärken