Pressmeddelanden

Press-meddelanden

Lucky Kat utvecklar ytterligare spelupplevelse för The Sandbox metaverse

17 February, 2023 klockan 08:00

Fragbite Group AB’s (publ) (“Fragbite Group”) helägda dotterbolag Lucky Kat B.V. ("Lucky Kat") har tecknat ytterligare ett avtal med blockkedjebaserade metaverse-aktören The Sandbox. Inom ramen för samarbetet som tillkännagavs 2022 kommer Lucky Kat att utveckla en anpassningsbar spelupplevelse med tema parkour.

Lucky Kat har tecknat ytterligare ett avtal med den ledande, decentraliserade virtuella världen The Sandbox, ett helägt dotterbolag till Animoca Brands. Avtalet bygger vidare på samarbetet som tillkännagavs under 2022. Lucky Kat kommer att utveckla en spelupplevelse av typen hinderbana med tema parkour och möjlighet till så kallad multiplayer-funktionalitet. Den kommer först att släppas som en fristående spelupplevelse och därefter som ett ramverk vilket möjliggör anpassning (“re-skin”) till andra avatarsamlingar inom The Sandbox.

The Sandbox är en ledande blockkedjebaserad virtuell värld, en så kallad metaverse, inom vilken spelare kan bygga och äga sitt innehåll. Genom sina karaktärer (avatarer) får spelarna tillgång till olika typer av social och kulturell underhållning så som spelupplevelser, virtuella shower och konserter.

– “Det här avtalet är ett kvitto på det tidigare utvecklingsarbetet som Lucky Kat gjort för The Sandbox, och det är mycket positivt att de väljer att bygga vidare på partnerskapet. Det finns fler potentiella projekt på bordet som kan öka ordervärdet och villkoren för detta partnerskap ytterligare, och jag ser fram emot att följa utvecklingen av det spännande och kreativa samarbetet mellan Lucky Kat och The Sandbox.” säger Marcus Teilman, VD och koncernchef, Fragbite Group.

– "Vi är mycket glada att ta nästa steg i partnerskapet med The Sandbox, och denna gång skapar vi ett ramverk som kommer möjliggöra en mängd olika spelupplevelser i en populär genre. Jag är särskilt glad över att vi i detta nya projekt kan använda den kommande 0.8-versionen av The Sandbox's Game Maker-verktyg, framför allt dess multiplayer-funktionalitet, vilken möjliggör en typ av innehåll med fokus på skicklighet som jag vet att spelare idag efterfrågar." säger Herdjie Zhou, VD, Lucky Kat.

Avtalet med The Sandbox innebär att Lucky Kat och Fragbite Group fortsätter att ta plats i en exklusiv skara partners som består av bland andra Warner Music Group, The Walking Dead, Snoop Dogg och Adidas.

Håll dig uppdaterad med nyheter från Fragbite Group

Dotterbolag & Varumärken