Pressmeddelanden

Press-meddelanden

MMA Manager 2: Ultimate Fight har ökat sin ARPU med 82% jämfört med originaltiteln

09 August, 2022 klockan 08:00

FunRock & Prey Studios, helägda dotterbolag till Fragbite Group AB (publ) har lanserat MMA Manager 2: Ultimate Fight i juli 2022. Spelet tar nu toppositioner på rankinglistor i ett antal länder och visar imponerande statistik. Vid jämförelse av de första 30 dagarna sedan den globala lanseringen av MMA Manager 2 via Tilting Point med samma period då originaltiteln "MMA Manager 2021" släpptes, har ARPU (Average Revenue Per User), dvs Snittintäkt per Användare ökat med 82%.

MMA Manager 2: Ultimate Fight är baserat på det framgångsrika spelet MMA Manager 2021, där spelare kliver in i rollen som MMA-manager och utvecklar sina fighters färdigheter. Som manager anställer de tränare, köper gym och utrustar dem med toppmodern utrustning och planerar deras matcher.

– Jag är glad att kunna säga att våra siffror i juli är i linje med våra förväntningar och är resultatet av det hårda arbete som lagts ned av hela teamet. Vi hade tre gånger så många nedladdningar i juli jämfört med releasemånaden (april 2021) av MMA Manager 2021 med Tilting Point. Vi ser också högre lojalitet och större engagemang. Den siffran som jag dock skulle vilja lyfta fram mest är vår ARPU, som ökade med 82% jämfört med motsvarande 30-dagarsperiod vid lanseringen av MMA Manager 2021, kommenterar Magdy Shehata, VD för FunRock och Prey Studios.

För närvarande rankas spelet bland topp 5 i 7 länder i rollspelskategorin och i 6 länder i sportkategorin. För topp 10 rankas spelet bland de 10 bästa i 18 länder i rollspel och i 16 i sport. För närvarande har iOS- och Android-versionerna ett betyg på 4,7 respektive 4,5 (av maximalt 5,0), vilket ökar spelets popularitet på distributionsplattformarna.

– Spelet valdes glädjande ut av Apple’s redaktion som ett av få att presenteras i Apple’s Appstore i samband med den globala lanseringen i 115+ länder, så kallad ”featuring” vilket är få spel förunnat. Dessutom valdes spelet ut för att presenteras av Apple i ”Nya spel vi älskar”-avdelning, kommenterar Magdy Shehata.

MMA Manager 2: Ultimate Fight är tillgänglig för nedladdning i USA, Europa och de flesta västländer. Studion för just nu samtal med flera utgivare från Asien och MENA-regionen för att lansera spelen i dessa regioner.

Håll dig uppdaterad med nyheter från Fragbite Group

Dotterbolag & Varumärken