Pressmeddelanden

Press-meddelanden

Nominering av StockholmMediaAward för ”Årets Kampanj”

10 May, 2023 klockan 15:45

Fragbite Group AB’s (publ) (”Fragbite Group”) gaming- och esportbyrå Config har nominerats av StockholmMediaAward till utmärkelsen ”Årets Kampanj” för MAX Burgers huvudsponsorskap av Svenska Cupen i CS:GO. Kampanjen utformades av dotterbolaget Fragbite AB inom ramen för den byråverksamhet som nyligen vidareutvecklats och introducerats under varumärket Config.

Svenska Cupen i CS:GO hölls för första gången 2022 och vanns av internationellt kända esportlaget Ninjas In Pyjamas. MAX Burgers var huvudsponsor för turneringen som drivs av Fragbite AB, och i samband med den togs en kreativ kampanj fram av Config i samarbete med bland andra Hear Mediabyrå.

Kampanjen för MAX Burgers har nominerats av Stockholm Media Awards i kategorin ”Årets Kampanj” i sällskap med namnkunniga medtävlanden som IKEA, Swedbank och Polestar. Vinnaren annonseras den 21 september i samband med av StockholmMediaWeek.

MAX Burgers titelsponsorskap av Svenska Cupen i CS:GO var vårt första stora insteg i gaming. Jag är enormt stolt över nomineringen till ”Årets Kampanj” som visar att vi med rätt tonläge tagit plats och fått meningsfull exponering inför en målgrupp som är oerhört viktig för oss. Stort tack till Config som varit en viktig partner i att lotsa oss fram i den här nya världen. Nu tar vi tillsammans ett än mer ambitiöst grepp inför 2023 och ser fram emot många fler nomineringar framöver”, säger Cecilia Taipale, Head of Media, MAX Burgers.

Jag är enormt glad och stolt över att vi nominerats till ”Årets Kampanj”, och dessutom i mycket fint sällskap. Den här nomineringen är ett kvitto på att gaming esport är effektfulla kanaler för marknadsföring. För ambitiösa varumärken som MAX Burgers, som tillsammans med oss vågat välja de här kanalerna, finns fantastiska möjligheter att nå annars svåråtkomliga målgrupper. Jag och teamet tackar ödmjukast för nomineringen och ser mycket fram emot StockholmMediaWeek,” säger Daniel Pereaux, VD för dotterbolaget Fragbite AB.

Om Config
Esport- och gamingbyrån Config hjälper företag att engagera unga målgrupper genom marknadsföring utanför traditionella mediakanaler. I takt med att gaming, esport och web3 närmar sig varandra ökar Fragbite Group med etableringen av Config sin närvaro i gränslandet mellan de tre med ett konkurrenskraftigt erbjudande på en växande marknad. Config kan leverera lösningar som inbegriper aktivering inom samtliga dessa områden med utgångspunkt från den samlade kunskap som finns inom koncernen.

Fragbite AB har sen drygt 10 år erbjudit rådgivning, produktion och distribution för namnkunniga varumärken som Samsung, Coca-Cola och Ubisoft. Den prisbelönta byråverksamheten har nått en mognadsnivå där den gagnas av att drivas vidare under egen flagg i syfte att tillvarata dess fulla utvecklingspotential. Configs verksamhet drivs därför fristående från Fragbite AB:s egna kanaler såsom hemsida, forum och egna IPn. De senare drivs fortsatt inom ramen för Fragbites väletablerade varumärke.

Håll dig uppdaterad med nyheter från Fragbite Group

Dotterbolag & Varumärken