Pressmeddelanden

Press-meddelanden

Playdigious investerar i ökad tillväxt

20 September, 2022 klockan 10:20

Playdigious SAS (”Bolaget”), ett helägt dotterbolag till Fragbite Group AB (publ) (”Fragbite”) har beslutat att investera i ytterligare produktionskapacitet och nya IP-rättigheter. Avsikten är att öka antalet utgivna titlar för mobila enheter per år och därmed öka Bolagets framtida tillväxt.

Playdigious, ett spelbolag grundat 2015 och förvärvat av Fragbite i maj 2021 är en ledande aktör inom anpassningar och portning av indiespel från PC till mobila enheter. Bolaget har under åren skapat sig en stark position genom att ge ut flertalet framgångsrika titlar såsom Dead Cells och Northgard. Avsikten är nu att dra nytta av den kompetens och de affärsmöjligheter som marknaden erbjuder och därför öka investeringarna i ytterligare IP-rättigheter samt öka den utvecklingskapacitet som behövs för att kapitalisera på dessa tillkommande rättigheter.

– Playdigious har visat på en fantastisk utveckling sedan vi förvärvade dem i fjol. För mig är det självklart att öka våra investeringar i deras framgångsrika verksamhet för att öka den organiska tillväxttakten. Den senaste nyheten om spelet Little Nightmares är ett exempel på ett mer ambitiöst projekt med en större budget. Vi vill rikta in oss på mer etablerade IP:n och vi ser framför oss ytterligare tillkännagivanden inom en snar framtid, kommenterar Marcus Teilman, VD och koncernchef för Fragbite Group.

Håll dig uppdaterad med nyheter från Fragbite Group

Dotterbolag & Varumärken