Pressmeddelanden

Press-meddelanden

Playdigious lanserar Legend of Keepers

23 May, 2023 klockan 15:00

Playdigious SAS (“Playdigious”) helägt dotterbolag till Fragbite Group AB (publ) (“Fragbite Group”) lanserar idag mobilversionen av Legend of Keepers på iOS och Android.

Legend of Keepers är ett strategiskt managerspel utvecklat av Goblinz Studio. Det lanserades år 2021 på Steam, världens största spelplattform för PC-spel, samt för konsol på Nintendo Switch. Sedan lanseringen har Legend of Keepers sålt över 600 000 enheter över de två plattformarna, med 80% i kundbetyg på Steam.

– "Playdigious demonstrerar än en gång sin unika förmåga att med kreativitet och tekniskt kunnande anpassa spel från en plattform till en annan. Legend of Keepers har rönt framgångar på såväl PC som konsol, och vi är övertygade om att spelare kommer uppskatta mobilversionen minst lika mycket”, säger Marcus Teilman, VD och Koncernchef, Fragbite Group.

-"Legend of Keepers är det första spelet Playdigious publicerar som resultat av vår nya tillväxtstrategi, vilken sjösattes i slutet av 2022. Vi kan med glädje nu se att det hårda arbetet burit frukt, genom att vi tar konkreta, inledande steg i en gradvis utvidgning av Playdigious produktionskapacitet. Därutöver är jag mycket glad över att ha genomfört detta första projekt tillsammans med just Goblinz Studio, en spelutvecklare och förläggare som verkligen är på tillväxt. Jag ser fram emot framtida samarbeten avseende fler titlar.” säger Xavier Liard, VP Publishing & Indie Games, Fragbite Group samt medgrundare av Playdigious.

Legend of Keepers lanseras idag på iOS och Android. Anpassningen till mobila plattformar inbegriper bland annat uppdaterat gränssnitt, molnbaserad lagring samt kompatibilitet med MFi-kontroller.

Håll dig uppdaterad med nyheter från Fragbite Group

Dotterbolag & Varumärken