Pressmeddelanden

Press-meddelanden

Playdigious lanserar ny publishingverksamhet och presenterar första speltiteln

12 June, 2023 klockan 08:00

Playdigious SAS ("Playdigious" eller "Bolaget"), helägt dotterbolag till Fragbite Group AB (publ) ("Fragbite Group" eller "gruppen"), lanserar ny verksamhet för publishing – Playdigious Originals. Det första spelet som kommer publiceras under Playdigious Originals varumärke är PC-spelet Fretless – The Wrath of Riffson, med lansering under 2024.

Playdigious lanserar en ny affärsverksamhet och varumärke med fokus på publishing av så kallade independent games. Det franska dotterbolaget är specialiserat på att anpassa och porta redan framgångsrika spel till mobil från PC och konsol och sedan publicera dem, en verksamhet som fortsatt kommer drivas under Playdigious varumärke. Den nya verksamheten för publishing kommer att drivas under eget varumärke, Playdigious Originals, och publicera nya independent games till PC och konsol.

Den första speltiteln som kommer publiceras av Playdigious Originals är Fretless – The Wrath of Riffson, utvecklad av Ritual Studios. Fretless är ett rollspel med rockmusiktema som kommer att lanseras på PC via globala distributionsplattformen Steam under 2024.

"Playdigious Originals representerar ytterligare ett viktigt steg i Playdigious tillväxt då företagets expertis inom publishing nu också kan erbjudas till en större grupp samarbetspartners. Med denna satsning breddar vi såväl Playdigious som gruppens räckvidd över olika spelplattformar, där den nya verksamhetens första titel blir ett spel för PC. Det har också ett strategiskt värde för Fragbite Group att ha en publishingenhet inom gruppen, det möjliggör fler synergier allt eftersom vi växer”, säger Marcus Teilman, VD och Koncernchef, Fragbite Group.

"Det här varumärket syftar till att tillhandahålla en plattform för oberoende utvecklare att visa upp sin kreativitet och leverera unika, innovativa spelupplevelser till spelare världen över. Ett stort tack till Ritual Studios för att de är den första utvecklaren som ansluter sig till oss på Playdigious Originals, vi har stora förhoppningar på Fretless och ser fram emot en spännande tid framöver”, säger Xavier Liard, VD, Playdigious.

Håll dig uppdaterad med nyheter från Fragbite Group

Dotterbolag & Varumärken