Pressmeddelanden

Press-meddelanden

Playdigious mobilversion av Dead Cells når 5 miljoner sålda enheter

24 January, 2023 klockan 15:00

Playdigious SAS (“Playdigious”), ett helägt dotterbolag till Fragbite Group AB (publ) (“Fragbite Group”), låter idag meddela att mobilversionen av Dead Cells har nått 5 miljoner sålda enheter.

Tre år efter Playdigious mobilversion av Dead Cells släpptes har spelet nu uppnått 5 miljoner sålda enheter, ej inräknat testversioner eller spel via prenumerationsplattformar. Dead Cells utvecklades ursprungligen av indiestudion Motion Twin och lanserades första gången 2017 på PC och konsol, varefter spelet togs över och nu vidareutvecklas av Evil Empire. Efter de första framgångarna på PC och konsol inledde Motion Twin och Evil Empire samarbete med Playdigious som uppdrogs att utveckla och publicera spelet för att passa mobila plattformar. Den mobila versionen lanserades i augusti 2019.

Marcus Teilman, VD och koncernchef, Fragbite Group, kommenterar:

-”Att vidareutveckla en titel från en plattform till en annan är inte en lätt uppgift, men Playdigious gör det mycket bra. De har demonstrerat att de har den kreativa och tekniska utvecklings-kompetensen som krävs för så kallad porting, samtidigt som de också har den branschkunskap som krävs för att framgångsrikt publicera ett spel och engagera spelare världen över.”

Xavier Liard, VP Publishing & Indie Games, Fragbite Group och co-founder, Playdigious, kommenterar:

-"Dead Cells stadiga försäljningsökning och betydande exponering i Kina, följt av Europa och USA, bevisar att konsolliknande betalspel kan röna stora tekniska såväl som finansiella framgångar som mobilspel. Vi vill återigen helhjärtat tacka Motion Twin och Evil Empire för det förtroende de visat oss, samt naturligtvis alla spelare för deras lojalitet och fortsatta intresse för mobilversionen av spelet.”

Dead Cells är ett prisbelönt actionspel som har erhållit många utmärkelser för såväl PC- och konsolversionen som mobilversionen. Dessa utmärkelser inkluderar bland andra The Game Award för "Bästa actionspel" 2018 och en Pégase Trophy för ”Bästa mobilspel” 2020. Ytterligare uppdateringar av mobilversionen är planerade under 2023.

Håll dig uppdaterad med nyheter från Fragbite Group

Dotterbolag & Varumärken