Pressmeddelanden

Press-meddelanden

Playdigious Originals ingår avtal om en andra speltitel – Linkito

20 February, 2024 klockan 08:30

Fragbite Group AB:s (publ) (”Fragbite Group”) helägda dotterbolag Playdigious har ingått avtal med Kimeria Games om att agera publisher för Linkito. Linkto är den andra speltiteln som kontrakteras under den nya publishingverksamheten Playdigious Originals.

I juni 2023 lanserades affärsenheten och varumärket Playdigious Originals, en verksamhet för publishing av originalspel på PC och konsol. Playdigious har nu ingått avtal med utvecklaren Kimeria Games för publishing av Linkito, ett spel som planeras lanseras på PC under 2024. Detta är den andra titeln som Playdigious Originals ingår avtal om, utöver Fretless som enligt tidigare kommunikation också lanseras under 2024.

"Playdigious har på kort tid framgångsrikt etablerat Playdigious Originals och tecknat publishingavtal för tre mycket lovande speltitlar. Idag har vi nöjet att presentera Linkito som är den andra i ordningen. Det gläder mig att denna nya affärsenhet växer som planerat och har bågen spänd inför ett händelserikt 2024,” säger Marcus Teilman, VD och koncernchef, Fragbite Group.

"Från de allra första minuterna som vi spelade Linkito transporterades vi in i en värld av unika och omväxlande logiska pussel. Vi älskade det direkt! Linkito har inte bara ett brett gameplay, det möjliggör också skapande av eget innehåll vilket stimulerar spelarnas engagemang, något som kommer utgöra en av grunderna i vår marknadsföringsstrategi. Linkito är den typ av spel som kan hålla spelarna engagerade under lång tid, och det har stor potential för långsiktig kommersiell framgång på flera plattformar,” säger Abrial Da Costa, VD, Playdigious.

Håll dig uppdaterad med nyheter från Fragbite Group

Dotterbolag & Varumärken