Pressmeddelanden

Press-meddelanden

Playdigious utvecklar mobilversion av Don’t Starve Together för Klei and Netflix

20 June, 2024 klockan 17:02

Fragbite Group AB:s (publ) (“Fragbite Group”) dotterbolag Playdigious utvecklar mobilversionen av Klei Entertainments succéspel Don't Starve Together för exklusiv lansering på Netflix.

Don't Starve Together är ett spel utvecklat och publicerat av Klei Entertainment. Det har fått mycket positiv kritik sedan den initiala lanseringen på PC 2015, och har i nuläget 95% positiva spelarrecensioner på globala plattformen Steam. Playdigious utvecklar nu mobilversionen av spelet för exklusiv lansering på Netflix globala prenumerationsplattform.

"Med det här avtalet som innebär samarbete om en högprofilerad titel, demonstrerar Playdigious styrkan i sitt varumärke tillika styrkan i sin kapacitet som utvecklingsstudio. Jag är därtill mycket glad över att vi kan addera ytterligare ett av Playdigious spel till Netflix globala plattform. Jag har höga förväntningar på Don't Starve Together, det utgör ett utmärkt tillskott till vår portfölj," säger Stefan Tengvall, VD och koncernchef, Fragbite Group.

Don’t Starve Together är ett riktigt klassisk IP, och att få möjlighet att vara en del av denna franchise är en fjäder i hatten för oss. Jag vill tacka Klei Entertainment för det förtroende de visat Playdigious, samt för gott samarbete om att säkra att spelet når en bred, global publik,” säger Abrial Da Costa, VD, Playdigious

Don't Starve Together är ett överlevnadsspel av multiplayer-typ, utvecklat av Klei Entertaiment som en expansion av succéspelet Don't Starve. Det släpptes först på PC 2015 och därefter på konsol, och har fått höga spelarbetyg och goda recensioner genom åren. Mobilversionen kommer att lanseras exklusivt på Netflix prenumerationsplattform, där Playdigious sen tidigare lanserat mobilspelen Spiritfarer, Dead Cells och Teenage Mutant Ninja Turtles: Shredder's Revenge.

Håll dig uppdaterad med nyheter från Fragbite Group

Dotterbolag & Varumärken