Pressmeddelanden

Press-meddelanden

Populära speltiteln Shapez lanseras på mobila plattformar

21 September, 2023 klockan 08:30

Playdigious SAS (“Playdigious”), helägt dotterbolag till Fragbite Group AB (publ) (“Fragbite Group”), presenterar speltiteln Shapez som lanseras på mobila plattformar i december 2023. Med en redan stark spelarbas på PC och toppranking på den globala plattformen Steam, utgör Shapez del av Playdigious utökade pipeline av spellanseringar för den kommande perioden.

Shapez är ett sk. independent game i fabriksmiljö i vilket spelaren bygger genom att bearbeta geometriska former, i sin egen takt och inom ramen för en minimalistisk speldesign. Shapez, som lanserades i juni 2020, skapades av spelstudion Tobias Springer och var under 2020 rankad som nummer 23 på den globala distributionsplattformen Steam. Playdigious lanserar mobilversionen på iOS och Android den 5 december 2023. Shapez är en del av Playdigious sen tidigare kommunicerade utökade pipeline av lanseringar under 2023 och 2024.

"Det gläder oss mycket att få presentera ytterligare en konkurrenskraftig titel att lägga till Playdigious portfölj. Expansionen av Playdigious, både i antal spel och lanseringstakt, genomförs som planerat, tack vare professionella insatser från samtliga i Playdigious team. Shapez är en intressant titel eftersom den möjliggör en avkopplande, minimalistisk spelarupplevelse som fått starkt gensvar från spelare världen över. Spelets tema och de målgrupper som spelet redan attraherar vittnar om en lovande framtid för mobilversionen,” säger Marcus Teilman, VD och koncernchef, Fragbite Group.

"Vårt team har gjort ett utmärkt jobb med att vidareutveckla Shapez till mobila plattformar, och jag ser mycket fram emot lanseringen i december. Shapez har hittills varit en riktig succé på PC med över 97 % i positiva betyg över en stor, global spelarbas på Steam. Jag är övertygad om att Shapez också kommer få en naturlig position som mobilspel och erövra ny publik”, säger Abrial Da Costa, VD, Playdigious.

Håll dig uppdaterad med nyheter från Fragbite Group

Dotterbolag & Varumärken