Pressmeddelanden

Press-meddelanden

Potion Permit – nästa titel i Playdigious växande spelportfölj

09 November, 2023 klockan 15:00

Fragbite Group AB:s (publ) (”Fragbite Group”) dotterbolag Playdigious annonserar idag sin kommande lansering av Potion Permit på mobila plattformar i februari 2024. Potion Permit är ett simuleringsrollspel som sedan 2022 funnits tillgängligt på PC och konsol.

Potion Permit är ett simuleringsrollspel utvecklat av MassHive Media. Det lanserades i september 2022 på PC såväl som på alla större konsoler, varav Nintendo Switch har varit den mest framgångsrika plattformen hittills för spelet i termer av antal sålda exemplar. Potion Permit är en del av Playdigious tidigare kommunicerade utökade pipeline av lanseringar under 2023 och 2024.

"Playdigious fortsätter att expandera, både när det gäller antal spel och lanseringstakt. Med Potion Permit har teamet identifierat ytterligare en stark titel som har mycket goda förutsättningar att nå framgång på mobila plattformar. Playdigious demonstrerar också sin globala räckvidd genom att publicera ett spel från Sydostasien och med det förstärker sin närvaro på den asiatiska marknaden”, säger Marcus Teilman, VD och koncernchef, Fragbite Group.

"Allt eftersom vi fortsätter att utöka vår portfölj är det viktigt att även diversifiera och ha titlar som riktar sig till breda grupper av spelare, något som minskar den kommersiella risken. Potion Permit är en titel som jag anser kompletterar Playdigious redan framgångsrika portfölj väl, då både tema och spelupplevelse fungerar bra gentemot en yngre publik i allmänhet, och på den asiatiska marknaden i synnerhet. Med en redan dokumenterad framgång på Nintendo Switch, och över 50 timmar av unikt spelinnehåll, har den alla komponenter som krävs och mer därtill för att engagera mobilspelare”, säger Abrial Da Costa, VD, Playdigious.

Potion Permit är ett icke linjärt simuleringsrollspel i vilket spelaren agerar kemist och läkare i en liten stad. Spelet har många olika typer av utmaningar inklusive minispel, vilket gör det till en titel riktad till en bred målgrupp. Playdigious har noggrant vidareutvecklat designen av Potion Permit för att passa mobil, inklusive funktioner så som förnyat gränssnitt, möjligheten att spara och dela speldata mellan Android-enheter och iOS-enheter, samt kompatibilitet med MFi-kontroller. Potion Permit lanseras den 6 februari 2024 och spelet kan förbeställas från och med idag.

Håll dig uppdaterad med nyheter från Fragbite Group

Dotterbolag & Varumärken