Pressmeddelanden

Press-meddelanden

Premiär för Svenska Schackligan

14 December, 2021 klockan 11:10

Som tidigare meddelats har Fragbite Groups dotterbolag Fragbite AB ingått avtal med Sveriges Schackförbund om att starta upp en e-sportliga inom schack – Svenska Schackligan. Som en del i denna satsning har Fragbite även ingått ett samarbetsavtal med Chess.com, som är världens största schackplattform online med över 75 miljoner medlemmar. Nu är det klart att premiären för Svenska Schackligan sker den 15 december 2021.

Turneringen som produceras av Fragbite kommer att spelas på Chess.com, som är partner till Svenska Schackligan. Turneringen är öppen för alla och det är gratis att delta. Anmälningar och övrig information sker genom den nya domänen www.schackligan.se.

– Det är väldigt roligt att tillsammans med Sveriges Schackförbund äntligen lansera vår nya satsning. Vi har fått riktigt bra respons hela vägen, redan kort efter tillkännagivandet har ett stort antal deltagare anmält sig och inkluderar både kända svenska schackspelare mixat med folk från e-sportscommunityt. Vi ser fram emot att bygga e-sportkoncept inom schack i Sverige, men vår plan är att fortsätta bygga denna tävling utanför Sveriges gränser, säger Daniel Pereaux, VP E-sports Fragbite Group.

Första turneringen spelas över två dagar:
15/12 – Kval
16/12 – Slutspel

Kvalspelet är som ovan nämnt öppet för alla och avgörs onsdagen 15 december klockan 19:00. Turneringen spelas i formatet ”arena”, där de åtta främsta från kvalet går till slutspel, som spelas torsdagen den 16 december klockan 18:00.

Slutspelet kommer dessutom att sändas digitalt genom produktion av Fragbite Creative Studios. Sändningen sker på Sveriges Schackförbunds Twitchkanal med e-sportprofilen Alexander Lind samt schackprofilen August Lindmark i studion.

– Äntligen är det premiär för detta spännande möte mellan två världar – schack och e-sport. Det känns kul att få vara en del av denna satsning tillsammans med Fragbite. Vi hoppas och tror att det här nya formatet kan göra mycket för alla som börjat spela schack under de senaste årens schackboom och vill hitta fler speltillfällen för att ta sitt spelande till nästa nivå, säger Erik Malmstig, vice ordförande på Sveriges Schackförbund. 

Fragbite har dessutom presenterat en prispott på 25 000 kronor där vinnaren får
10 000 kronor – att betrakta som en betydande prispott inom amatörschack.

Detta är ligans första tävling, som kommer att fortlöpa kontinuerligt under 2022.

Håll dig uppdaterad med nyheter från Fragbite Group

Dotterbolag & Varumärken