Pressmeddelanden

Press-meddelanden

Succéspelet Dead Cells lanseras på Netflix

06 October, 2023 klockan 08:00

Fragbite Group AB’s (publ) (“Fragbite Group” eller ”Bolaget”) helägda dotterbolag Playdigious SAS (“Playdigious”) har ingått ytterligare distributionsavtal avseende spelet Dead Cells som från den 31 oktober görs tillgängligt via Netflix globala plattform för mobilspel. Playdigious mobilversion av Dead Cells har sedan lanseringen 2019 sålts i över 5 miljoner exemplar.

Playdigious mobilversion av det kritikerrosade spelet Dead Cells lanserades i augusti 2019 på iOS, därefter i juni 2020 på Android och senast i december 2022 på globala plattformen Apple Arcade. I januari 2023 kunde Bolaget meddela att spelet sålts i över 5 miljoner exemplar. Nu breddas distributionen för Dead Cells ytterligare genom ett avtal med globala plattformen Netflix som från den 31 oktober gör spelet tillgängligt för sina prenumeranter, inklusive samtliga till dags dato släppta uppdateringar (eng: downloadable content).

Dead Cells fortsätter att vara en enorm framgång för Playdigious som åter igen visar på sitt goda affärsmannaskap i arbetet med att knyta globala distributörer till sig. Netflix har sen tidigare framgångsrikt tillhandahållit titlarna Spiritfarer samt TMNT: Shredder’s Revenge, och allt pekar på att även Dead Cells kommer göra bra ifrån sig på Netflix plattform. Jag tror att prenumeration som affärsmodell för spel fortsatt kommer växa och den medför möjligheter att nå nya målgrupper. Därför är det ett positivt kvitto att Playdigious fortsätter att etablera fler titlar på de stora globala plattformarna,” säger Marcus Teilman, VD och koncernchef för Fragbite Group.

Enligt tidigare kommunikation har Playdigious ökat såväl lanseringstakten av nya, tillkommande spel som mängden aktiviteter för befintliga spel med lanseringar på nya plattformar och/eller geografiska marknader samt publicering av uppdateringar för merköp. Denna utvidgning till ytterligare en plattform för det befintliga spelet Dead Cells ingår således inte i det finansiella estimat som lämnades i augusti 2023 för då innevarande pipeline med kommande lanseringar av nya spel.

Håll dig uppdaterad med nyheter från Fragbite Group

Dotterbolag & Varumärken