Pressmeddelanden

Press-meddelanden

Svenska Cupen inledd – Tele2 ansluter för 2-årigt sponsorskap

01 November, 2023 klockan 08:30

Fragbite Group AB:s (publ) (”Fragbite Group”) dotterbolag Fragbite AB har inlett 2023 års upplaga av Svenska Cupen i Counter-Strike till vilken mobiloperatören Tele2 har anslutit för ett 2-årigt sponsorskap. Förra årets finalister Ninjas in Pyjamas och Eyeballers är klara för slutspelet som leder fram till finalen i SPACE Arena den 3 december.

Sveriges största nationella esportturnering Svenska Cupen i Counter-Strike har inletts, efter en första period med öppet kvalspel har nyligen gruppspelet tagit vid. Svenska Cupen anordnas av dotterbolaget Fragbite AB vars gaming- och esportbyrå CONFIG bistår sponsorer och partners med varumärkesbyggande kommunikation. Till turneringen ansluter nu mobiloperatören Tele2 för ett sponsorskap som sträcker sig över två år.

”Vi på Tele2 är stolta över vårt nya samarbete med Svenska Cupen, då vi länge har varit en del av esport- och gamingvärlden. Nu under 2023 tar vi, som mobil- och bredbandsleverantör, ytterligare steg för att förstärka vår naturliga position inom gaming. Under året har vi framgångsrikt arrangerat två egna turneringar och med dem introducerat våra kunder till underhållande esport- och gamingupplevelser, och Svenska Cupen blir ett väldigt spännande tillägg i vår satsning,” säger Jonas Lundquist, Marknadsdirektör, Tele2.

Vi hälsar Tele2 varmt välkomna till Svenska Cupen och gläder oss mycket i att se ett så väletablerat, svenskt varumärke öka sin närvaro inom esport och gaming. Tele2 ansluter som sponsor för både årets och kommande års turnering vilket ger oss förmånen att arbeta långsiktigt tillsammans, till fördel för såväl båda parter som den fortsatta utvecklingen av turneringskonceptet,” säger Daniel Pereaux, VD, Fragbite AB & CONFIG.

2023 års turnering sponsras utöver Tele2 av MAX Burgers (huvudsponsor), Philips One Blade och Trocadero/Spendrups, med Expressen/Bonnier, SPACE och Esportal som partners.

”Flera stora varumärken har nu valt att engagera sig i Svenska Cupen, och det bedömer jag är resultatet av att Fragbite AB både tagit fram ett välgjort turneringskoncept, samt kan erbjuda konkurrenskraftig kommunikation via CONFIG. Att en framträdande aktör tillika van mediaköpare som Tele2 väljer Svenska Cupen är ett kvitto på gaming- och esportpublikens styrka som målgrupp för framåtlutade konsumentvarumärken,” säger Marcus Teilman, VD och Koncernchef, Fragbite Group.

Svenska Cupen introducerades 2022 och blev en publikframgång. Finalen som hölls i en slutsåld SPACE Arena sågs online av över 1,6 miljoner unika tittare med drygt 3 miljoner startade streams. Förra årets finalister Ninjas in Pyjamas och Eyeballers återkommer till slutspelet den 1 december, innan semifinaler och final spelas inför publik den 2-3 december.

Svenska Cupen är Sveriges största nationella esportturnering och har med 500 000 kronor i prispengar en större prispott än någon tidigare nationell turnering inom svensk esport. Årets turnering spelas i det nyligen lanserade i Counter-Strike 2, uppföljaren till CS:GO.

OM TELE2
Tele2s syfte är möjliggöra ett samhälle med obegränsade möjligheter. Ända sedan Tele2 grundades 1993 har vi fortsatt att utmana rådande normer och dammiga monopol. Idag möjliggör våra nätverk mobil- och fasttelefoni, bredband, datanät, TV, streaming och globala IoT-tjänster för miljontals kunder. Vi driver tillväxt genom kundnöjdhet och smarta kombinerade erbjudanden. Tele2 är sedan 1996 noterat på Nasdaq Stockholm. Under 2022 omsatte bolaget 28 miljarder kronor, med en underliggande EBITDAaL på 10 miljarder kronor. För de senaste nyheterna och finansiella definitioner, vänligen se www.tele2.com.

Håll dig uppdaterad med nyheter från Fragbite Group

Dotterbolag & Varumärken