Pressmeddelanden

Press-meddelanden

Svenska Schackligan i samarbete med Chess.com

04 November, 2021 klockan 08:30

Som tidigare meddelats har Fragbite Groups dotterbolag Fragbite AB ingått avtal med Sveriges Schackförbund om att starta upp en e-sportliga inom schack – Svenska Schackligan. Nu har ett samarbetsavtal ingåtts med Chess.com, som är världens största schackplattform online med över 75 miljoner medlemmar.

– Att världens största plattform för onlineschack väljer att samarbeta med oss som officiell plattform är såklart ett kvitto på att vi har hittat något intressant. Chess.com är den föredragna och mest pålitliga plattformen för världens bästa schackspelare. Tillsammans kommer vi kunna erbjuda bästa möjliga spelupplevelse för våra spelare i Svenska Schackligan och samtidigt möjliggöra expansion till nya marknader när tiden för det är inne, kommenterar Daniel Pereaux, VP E-sports Fragbite Group. 

– Chess.com är stolta över att bli utvalda som den officiella plattformen för Svenska Schackligan och vi ser fram emot att stödja ligan genom vår världsberömda och pålitliga plattform. Att utveckla schackspelet runt om i världen har alltid varit ett viktigt uppdrag för Chess.com, och att främja utvecklingen av schack som e-sport i Sverige passar det uppdraget perfekt, kommenterar Austin Gasparini, Director of Business Development från Chess.com.

Ambitionen med den nya e-sportligan är att engagera fler schackspelare i målgruppen 18-35 år och etablera schack som en riktig e-sport i Sverige. Svenska Schackligan beräknas starta senare i höst.

Håll dig uppdaterad med nyheter från Fragbite Group

Dotterbolag & Varumärken