Pressmeddelanden

Press-meddelanden

Tittarsuccé för Svenska Cupen i CS:GO

25 October, 2022 klockan 08:00

Fragbite AB, ett helägt dotterbolag till Fragbite Group AB (publ), har under hösten arrangerat turneringen Svenska Cupen i spelet Counter-Strike: Global Offensive (”CS:GO”), med slutspel i slutet av oktober. Turneringen, den största svenska nationella Counter-Strike-tävlingen någonsin sett till prispottens storlek, blev även ett av de mest sedda och besökta evenemangen i Fragbite AB’s 20-åriga historia.

Svenska Cupen i Counter-Strike är en unik satsning inom svensk Counter-Strike och har med 500 000 kronor i prispengar en större prispott än någon tidigare nationell CS:GO-turnering. I tävlingen, som totalt pågick under augusti–oktober i år hade alla svenska CS:GO-spelare oavsett nivå möjlighet att delta och ta sig från sin dator hemma till slutspelet på plats i SPACE Arena i Stockholm där Sveriges bästa lag och spelare väntade. Slutspelet, som även gick att uppleva genom en livesändning på streamingplattformen Twitch, ägde rum under tre dagar i oktober, vilket bidrog till nästan 3 miljoner startade strömmar och 1,6 miljoner unika tittare.

– Jag är otroligt glad och stolt över att kunna konstatera att tittarsiffrorna från slutspelets tre dagar krossade våra redan högt ställda förväntningar. Slutspelet drog nästan 3 miljoner startade strömmar och 1,6 miljoner unika tittare vilket är ett kvitto på det hårda arbete som vårt team och våra samarbetspartners lagt ned för att ro detta i hamn. Att dessutom över 1 200 personer besökte Svenska Cupen-slutspelet fysiskt i Space Arena bidrog till att Svenska Cupen blev ett magiskt evenemang och med det visade vi att svensk Counter-Strike i högsta grad berör och engagerar den svenska e-sportpubliken, säger Daniel Pereaux, VD i Fragbite AB.

Det svenska storlaget Ninjas In Pyjamas stod till slut som de historiska första Svenska Cupen-mästarna. Efter detta lyckade evenemang pågår redan förberedelserna inför nästa års upplaga.

Håll dig uppdaterad med nyheter från Fragbite Group

Dotterbolag & Varumärken