Pressmeddelanden

Press-meddelanden

Abrial Da Costa ny VD för Playdigious, grundarna stannar inom gruppen

16 June, 2023 klockan 08:00

Fragbite Group AB (publ) ("Fragbite Group" eller "Gruppen") meddelar förändringar i ledningsgruppen för det helägda dotterbolaget Playdigious SAS ("Playdigious" eller "Företaget"). Xavier Liard, grundare och VD för Playdigious, kommer att övergå i en rådgivande roll på gruppnivå. Romain Tisserand, grundare och CTO kommer byta roll inom Playdigious för att leda dess nya R&D-avdelning. Abrial Da Costa, som har en lång erfarenhet från spelbranschen, tar över som VD för Playdigious den 3 juli.

Den 3 juli tar Abrial Da Costa över som VD för Playdigious. Abrial är en entreprenör och veteran inom spelbranschen med mer än 30 års erfarenhet från olika ledarroller i spelutvecklingsföretag. Han ansluter till Playdigious från sin senaste roll som Chief Business Officer för spelutvecklings- och publishingföretaget Don't Nod.

Playdigious grundades 2015 av Xavier Liard och Romain Tisserand. Sedan Fragbite Group förvärvade Playdigious 2021 har Xavier Liard ägnat successivt mer tid åt att stödja affärsområde gaming och kommer nu att skifta fokus till Gruppen. Efter några månaders överlämning under vilken Xavier arbetar vid sidan av Abrial på Playdigious, kommer han övergå i rollen som Senior Strategy Advisor för Fragbite Group, och på halvtid arbeta med rådgivning inom strategi, affärsutveckling och M&A. Som ett steg i den sen tidigare kommunicerade tillväxtstrategin för företaget kommer Romain Tisserand att övergå från sin nuvarande roll som CTO till rollen som Head of Research & Development, och leda Playdigious nya R&D-avdelning.

Marcus Teilman, VD och Koncernchef, Fragbite Group, kommenterar:

-"Det faktum att Xavier och Romain båda går över till nya centralt viktiga roller i Fragbite Group är ett bevis på hur gruppen har vuxit till en sammansvetsad organisation där vi drar fördelar av synergier samtidigt som de enskilda dotterbolagens kulturer bevaras och understöds. Vi har också det stora nöjet att välkomna Abrial Da Costa som ny VD för Playdigious. Abrial har omfattande erfarenhet från spelindustrin och kommer att vara en stor tillgång för Playdigious såväl som Fragbite Group, där han också tar plats i ledningsgruppen.”

Xavier Liard, VP Publishing & Indie Games, Fragbite Group och grundare, Playdigious, kommenterar:

-"Jag har samarbetat med Abrial flertalet gånger under åren, han är en av de mest kunniga och erfarna men ändå ödmjuka personerna jag känner inom spelbranschen. Det är med stor glädje och stolthet som Romain och jag lämnar över tyglarna för Playdigious till honom och med det inleder en ny era för företaget. Jag har det senaste året ägnat mer tid åt rådgivning på gruppnivå och detta har lett till mitt beslut att anta en ny utmaning, med fokus på M&A och strategisk utveckling. Å allas våra vägnar – välkommen Abrial till Fragbite Group-familjen! Vi går mot spännande tider!”

Romain Tisserand, CTO och grundare, Playdigious, kommenterar:

-"Vår resa med Playdigious har hittils varit väldigt spännande. Gaming är en svår bransch, men vi har lyckats skapa dynamiska affärsmodeller genom att anpassa oss längs med vägen, våga staka ut nya rutter samt avsluta gamla, bekväma koncept om de inte längre var gångbara. Med uppbackning av Gruppen, och med Abrial som ansluter sig till teamet, är det här den perfekta tidpunkten att återigen staka ut en ny rutt. När vi nu expanderar kommer jag att rikta mitt fokus mot R&D och skapa nya koncept och nya verktyg för att denna verksamhet fortsatt ska växa. Jag är så glad över möjligheten att fortsätta arbeta med Xavier och även välkomna Abrial till laget – vi är redo att gå in i nästa fas för Playdigious.”

Abrial Da Costa kommenterar:

-"Efter nästan nio år på Don't Nod där jag drivit företagets affärsstrategi, deltagit i dess IPO samt tre strategiska kapitalrundor, är jag stolt över att ansluta till Fragbite Group och ta över som VD för Playdigious och därmed starta ett nytt äventyr i min karriär. Jag hade förmånen att få arbeta med Romain och Xavier för många år sedan, och sedan Playdigious grundades har jag beundrat det fantastiska arbete som de och deras team har lagt ned. Jag ser verkligen fram emot att ta företaget till nästa nivå och bidra till Fragbite Groups tillväxt.”

Håll dig uppdaterad med nyheter från Fragbite Group

Dotterbolag & Varumärken