Pressmeddelanden

Press-meddelanden

Fragbite bildar e-sportliga för schack tillsammans med Sveriges Schackförbund

08 September, 2021 klockan 08:30

Fragbite Groups dotterbolag Fragbite AB har ingått avtal med Sveriges Schackförbund om att starta upp en e-sportliga inom schack.

Ambitionen med den nya e-sportligan är att engagera fler schackspelare i målgruppen 18-35 år och etablera schack som en riktig e-sport i Sverige. Fragbite producerar och driver sändning av e-sportligan i nära samarbete med Sveriges Schackförbund, som ansvarar för administration såsom domarkontakt, regelfrågor etc.

Namnet på e-sportligan är Svenska Schackligan och kommer att spelas två säsonger per år. Starten beräknas ske i höst.

– Som ett av Nordens ledande mediahus inom e-sport & gaming försöker vi konstant hitta nya vägar för att erbjuda värde till vår målgrupp. Med örat mot rälsen försöker vi identifiera vilka spel/sporter som har potential att bli en bra e-sport. Att schack vuxit explosionsartat i intresse har ingen missat. Därför är vi väldigt stolta över att kunna presentera Sveriges officiella e-sportliga inom schack: Svenska Schackligan, kommenterar Daniel Pereaux, VP E-sports Fragbite Group.

– Den här satsningen bidrar till att schack når ut till en helt ny målgrupp på ett nytt sätt, kommenterar Fredrik Lindgren, Generalsekreterare Sveriges Schackförbund. Vi hoppas nå spelare som idag inte är organiserade i klubbar och att detta ökar intresset för svenskt schack.

Håll dig uppdaterad med nyheter från Fragbite Group

Dotterbolag & Varumärken