Pressmeddelanden

Press-meddelanden

Playdigious lanserar spel på Apple Arcade

29 November, 2022 klockan 16:46

Playdigious SAS (“Playdigious”), ett helägt dotterbolag till Fragbite Group AB (publ) (“Fragbite Group”), lanserar för första gången ett spel på den globala prenumerationsplattformen Apple Arcade. Den 2 december kommer en uppdaterad, exklusiv mobilversion av ”Dead Cells” göras tillgänglig.

Playdigious’ mobilversion av det kritikerrosade spelet Dead Cells lanserades först i augusti 2019 på iOS och därefter i juni 2020 på Android. Uppdateringen som släpps den 2 december innehåller en leaderboard-funktion som i mobilversionen är exklusiv för Apple Arcade, vars modell bygger på obegränsad tillgång till alla spel via prenumeration.

Marcus Teilman, VD och koncernchef Fragbite Group, kommenterar:

– Playdigious visar återigen sin förmåga att attrahera välrenommerade affärspartners och skapa förtroende hos nyckelaktörer på marknaden. Dead Cells är det första spelet från en av Fragbite Groups studior som vi har nöjet att lansera på Apple Arcade, och jag hoppas att fler titlar följer efter. Apple Arcade har en imponerande räckvidd och en affärsmodell som gör det möjligt för högkvalitativa mobilspel att nå en bred publik. Jag ser fram emot att följa hur Dead Cells presterar på denna nya plattform.

Originalversionen av Dead Cells för PC lanserades 2018 av spelutvecklaren Motion Twin från vilken Playdigious licensierar rättigheterna att anpassa och publicera spelet på mobila plattformar.

OM APPLE ARCADE
Apple Arcade är en prenumerationsplattform som lanserades 2019 och innehåller över 200 mobilspel, vissa exklusiva för plattformen. Prenumerationen erbjuder obegränsad tillgång till speltitlar utan annonser, annonsspårning eller köp inuti spelet. Spelen kan spelas offline på iPhone, iPad, Mac och Apple TV, och vissa titlar har stöd för spelkontroll.

Håll dig uppdaterad med nyheter från Fragbite Group

Dotterbolag & Varumärken